důmyslné způsoby užitečné

Jaká je historie šlehačky? Podívejte se na profesionální sifony na šlehačku

Jaká je historie šlehačky? Podívejte se na profesionální sifony na šlehačku

Zajímavá historie šlehačky – skvělý a sladký doplněk dezertů a nápojů

Sladká přísada do dezertů nebo nápojů, kterou je šlehačka, byla oblíbená již v 16. století. Již v roce 1549 se objevila v mnoha receptech Cristofora di Messisbugo, později v roce 1570 Bartolomea Scappiho nebo v roce 1604 Lancelota de Casteau. Na samém počátku, ale i později až do konce 19. století se oddělená smetana obvykle šlehala vrbovými větvičkami nebo rákosím a pěna, která se čas od času vytvořila, se při procesu trvajícím až několik hodin odstřeďovala. Šlehačka se používá do dezertů s likéry, čokoládou, kávou nebo ovocem. V současné době jsou šlehačkové sifony nepostradatelnou součástí každé kavárny nebo cukrárny.

Smetanový sifon – podívejte se, jak se liší od originálu!

Smetanový sifon se stal předmětem soudního sporu, který vedli Charles Getz, G. Frederick Smith a Marshall Reinecke. V roce 1930 podali současně patentovou přihlášku na zařízení ke šlehání šlehačky pomocí stlačeného oxidu dusného. Dnešní šlehačkové sifony se od svých původních verzí liší jen málo. Plyn, který je pod tlakem, se rozpustí v tuku obsaženém ve smetaně a po uvolnění tlaku se vytvoří bubliny, jejichž „vedlejším produktem“ je šlehačka. Šlehačkový sifon může pracovat s vyměnitelnými kartušemi se stlačeným N2O a může se také prodávat jako tlakové maloobchodní balení ve formě spreje.

Kde koupíte profesionální a kvalitní sifony na šlehačku?

Pevné a robustní sifony na šlehačku můžete zakoupit v renomovaném obchodě gastromania.cz! Nabízí široký sortiment pomůcek, elektrických spotřebičů, kuchyňských doplňků a nábytku pro vybavení každé gastronomické provozovny. Zveme vás k prohlídce jejich široké nabídky, která vás jistě potěší! Podívejte se na to ještě dnes!

You may also like...